Ai 0 produs(e) in cos
Nu ai produse in cos
Chinezii uscau frunzele mari de sinensis sub soarele provinciei Yunnan inca de pe vremea ilustrei dinastii Han, iar metodele de preparare raman respectate si astazi. Pu-Erh este un ceai “vintage”, sau hai sa-i spunem matur, pentru ca frunzele sale sunt supuse unui proces de fermentare indelungata si apoi depozitate pentru multa vreme in locuri racoroase. Chinezii ii spun si Hei Cha, insemnand ceai negru sau intunecat – a nu se confunda cu ceaiul negru al occidentalilor, care in China este numit ceai rosu. Yunnan este cel mai cunoscut ceai Pu-Erh datorita aromei sale puternice, iute si putin aspra, pe care multi o considera asemanatoare ciupercilor de padure. Are nenumarate beneficii pentru sanatate, printre care combaterea starii de mahmureala si reglarea nivelului de colesterol din organism.
Ingrediente | ceai negru China |
Nivel teina | 2 |
Dozaj Ceai | 1 lingurita / 200 ml |
Timp de infuzie | 3-4 minute |
Temperatura de infuzie | 100°C |