Ai 0 produs(e) in cos
Nu ai produse in cos
Gyokuro este ceaiul de cea mai bună calitate din Japonia, un ceai deosebit , de savurat la ocazii speciale.
Frunzele sunt ținute la umbră pentru 20 de zile înainte de recoltare, maximizand gustul dulce și umami în timp ce se reduce astringenta. Nu beți Gyokuro ca pe un Sencha, ci ca pe un whisky rar, puțin câte puțin, savurând fiecare înghițitura.
Primul lucru pe care îl veți simți este gustul puternic de umami, urmat de un aftertaste dulce. Poate fi reinfuzat de 2-3 ori.
Probabil ca Gyokuro este cel mai sănătos dintre ceaiurile care infuzeaza, deoarece are niveluri de 3 ori mai mari de teanina si catehine. Asta ajuta la scăderea tensiunii arteriale, relaxare și protejarea neuronilor.Gyokuro are un nivel ridicat de teină, așa că dacă ai nevoie de mai multă concentrare și energie, prepara-ti o infuzie cu 30 minute înainte.
Puteti prepara acest ceai si la rece (cold brew), folosind 5g de ceai în 200 ml apă cu gheata, lăsându-l să infuzeze timp de 10-15 minute pentru a evidenția aromele delicate și umami.
| Ingrediente | Ceai verde bio, Japonia |
| Nivel teina | 2 |
| Dozaj Ceai | 1 lingurita / 200 ml |
| Timp de infuzie | 2-3 minute |
| Temperatura de infuzie | 60°C |