Ceaiul provine din planta Camellia Sinensis , o planta ce creste intr-un climat sub-tropical, originara din Asia. Ceaiul este cultivat în întreaga lume in mii de gradini, rezultând  mii de arome si gusturi . Ca si vinurile , multe ceaiuri isi iau numele de la zona în care sunt cultivate , și fiecare zona este cunoscuta pentru producerea de ceaiuri cu aroma si caracter unic .

Deși există mai mult de 1500 de soiuri de ceai disponibile la nivel mondial , toate ceaiurile pot fi împărțite în trei tipuri de bază : negru , verde si oolong .

Modul în care frunzele de ceai proaspete sunt prelucrate și nivelul lor de contact cu oxigenul determina tipurile de ceai . În timpul procesarii , frunzele de ceai intra in reacții chimice naturale care au ca rezultat un gust distinct și culori caracteristice.

Ceai Negru

Ccel mai cunoscut in Europa si America , ceaiul negru este facut din frunze complet oxidate , care produc o aroma puternica si de culoarea chihlimbarului. Ceaiuri negre populare: Assam , Ceylon , Darjeeling , Earl Grey , Keemun , Lapsang Souchong , Yunnan , și amestecuri de populare , cum ar fi English Breakfast , Irish Breakfast si cele rusesti.

Ceai Verde

Cele mai popular în Asia , ceaiul verde nu este oxidat . Este uscat , aburit sau încălzit pentru a preveni oxidarea  și apoi uscat. Acesta are un gust delicat , de culoare verde deschis și este  revigorant . Soiuri de ceai verde: Gunpowder ,Iasomie , Sencha, Hojicha , Genmaicha , Gyokuro si Matcha.

Ceaiul Oolong

Numele Oolong se traduce literal ca " Dragonul Negru " și este foarte popular în China si Taiwan . Ceaiurile Oolong sunt obtinute din frunze parțial oxidate și combină calitățile gustative și culoarile ceaiurilor negru și verde .Sunt ceaiuri foarte aromate , ce sunt consumate fără lapte și zahăr . Tipuri de ceai oolong: Formosa Oolong , Formosa Pouchong  și Black Dragon .

Ceai Alb

Ceaiul alb este facut in intregime din mugurii de frunze , care sunt acoperite cu un puf albicios . Noii muguri sunt culesi înainte de a se deschide , apoi uscati încet la temperaturi scăzute . Spre deosebire de alte metode de prelucrare a ceaiului, ceaiul alb nu este oxidat . Rezultatul este un ceai cu o aromă ușoară și dulceata naturala .

Ceai de Plante

Nu sunt obtinute din planta Camellia Sinensis , ci mai degrabă sunt infuzii de frunze , rădăcini , scoarță de copac , seminte sau flori. Acestea pot fi calmante, linistitoare sau energizante. Aici regasim infuziile de musetel, menta, salvie, fructe, rooibos etc .


Newsletter

Subscribe to the Paradis mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other.