Ceaiul provine din planta Camellia Sinensis , o planta ce creste intr-un climat sub-tropical, originara din Asia. Ceaiul este cultivat în întreaga lume in mii de gradini, rezultând  mii de arome si gusturi . Ca si vinurile , multe ceaiuri isi iau numele de la zona în care sunt cultivate , și fiecare zona este cunoscuta pentru producerea de ceaiuri cu aroma si caracter unic .

Deși există mai mult de 1500 de soiuri de ceai disponibile la nivel mondial , toate ceaiurile pot fi împărțite în trei tipuri de bază : negru , verde si oolong .

Modul în care frunzele de ceai proaspete sunt prelucrate și nivelul lor de contact cu oxigenul determina tipurile de ceai . În timpul procesarii , frunzele de ceai intra in reacții chimice naturale care au ca rezultat un gust distinct și culori caracteristice.

Ceai Negru

Cel mai cunoscut in Europa si America , ceaiul negru este facut din frunze complet oxidate , care produc o aroma puternica si de culoarea chihlimbarului. Ceaiuri negre populare: Assam , Ceylon , Darjeeling , Earl Grey , Keemun , Lapsang Souchong , Yunnan , și amestecuri de populare , cum ar fi English Breakfast , Irish Breakfast si cele rusesti.

Ceai Verde

Cele mai popular în Asia , ceaiul verde nu este oxidat . Este uscat , aburit sau încălzit pentru a preveni oxidarea  și apoi uscat. Acesta are un gust delicat , de culoare verde deschis și este  revigorant . Soiuri de ceai verde: Gunpowder ,Iasomie , Sencha, Hojicha , Genmaicha , Gyokuro si Matcha.

Ceaiul Oolong

Numele Oolong se traduce literal ca " Dragonul Negru " și este foarte popular în China si Taiwan . Ceaiurile Oolong sunt obtinute din frunze parțial oxidate și combină calitățile gustative și culoarile ceaiurilor negru și verde .Sunt ceaiuri foarte aromate , ce sunt consumate fără lapte și zahăr . Tipuri de ceai oolong: Formosa Oolong , Formosa Pouchong  și Black Dragon .

Ceai Alb

Ceaiul alb este facut in intregime din mugurii de frunze , care sunt acoperite cu un puf albicios . Noii muguri sunt culesi înainte de a se deschide , apoi uscati încet la temperaturi scăzute . Spre deosebire de alte metode de prelucrare a ceaiului, ceaiul alb nu este oxidat . Rezultatul este un ceai cu o aromă ușoară și dulceata naturala .

Ceai de Plante

Nu sunt obtinute din planta Camellia Sinensis , ci mai degrabă sunt infuzii de frunze , rădăcini , scoarță de copac , seminte sau flori. Acestea pot fi calmante, linistitoare sau energizante. Aici regasim infuziile de musetel, menta, salvie, fructe, rooibos etc.

Ceai Fructe

Ceaiul din fructe  este un amestec de mai multe fructe, de pădure sau exorice, selectate cu grijă și trecute prin procesul de deschidratare până devin uscate. Beneficiile oferite de acestea pot fi savurate în sezonul rece, atunci când frigul ne determină să bem o ceașcă de ceai sau vara, cand se prepara ceaiuri reci (iced tea).

Ceai Rooibos

Ceaiul Rooibos provine din frunzele fermentate ale arbustului Aspalathus linearis, originar din Africa de Sud. Are aproape la fel de multi antioxidanti ca un ceai verde, dar nu contine  teina, asa ca poate fi baut in orice moment al zilei. Infuzia de rooibos are o aromă dulce si delicată.

Ceai Relaxant

Ceaiurile din aceasta categorie sunt ceaiuri tradiționale din plante si condimente servite în medicina ayurvedică. Acestea sunt o componenta cheie a Ayurveda pentru a ajuta oamenii să aiba sănătate, o stare de bine și vitalitate. Ceaiurile ayurvedice îmbunătățesc digestia și ajută organismul să elimine toxinele în exces din sistemul gastrointestinal. Digestia îmbunătățită duce, de asemenea, la un metabolism mai rapid, lucru care  vă poate ajuta să pierdeți în greutate mai usor, acesta fiind unul dintre cele mai populare motive pentru care oamenii beau ceaiuri ayurvedice.

Cata teina contine o ceasca de ceai?

Este greu de spus cu siguranță! Există o mulțime de factori care pot schimba cantitatea de teină din ceașca ta, cum ar fi temperatura apei și timpul de infuzare. Dar pentru a oferi un sistem general de evaluare, am testat toate ceaiurile noastre si iata categoriile noastre de teină (puteți găsi ratingul de teină pentru fiecare ceai pe pagina de produs):

2 frunze albe:   0 mg de teină

1 frunza maro:  1-9 mp de teină

2 frunze maro:  20-39 mp de teină

3 frunze maro:  40+ mg de teină

*** o ceasca de cafea contine aproximativ 140 mg de cofeina


Newsletter

Subscribe to the Paradis mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other.