Sanatate:

1. Ceaiul, cafeaua si ciocolata calda contin antioxidanti?

Sigur, ceaiul, cafeaua si ciocolata  sunt surse naturale de polifenoli si flavonoizi, care au un efect antioxidant.

2. Ce sunt antioxidantii?

Antioxidantii sunt compusi ce apara organismul de efectele daunatoare ale radiclailor liberi.

3. Ce sunt radicalii liberi?

Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot perturba procesele biochimice în organism  si care sunt cauza principala a imbolnavirilor si imbatranirii.

4. Ceaiul negru, verde, alb, pu-erh si oolong provin din plante diferite?

Nu, toate aceste ceaiuri provin din planta de ceai, numita  Camellia Sinensis

5. Ceaiul contine acelasi nivel de cafeina(teina) ca si cafeaua?

Nu, nivelul este mai putin de  jumatate, depinde de ceai, de exemplu ceaiul negru contine 12-51 mg cofeina/200 ml, ceaiul verde contine 20-34 mg/200 ml, iar cel decofeinizat are un nivel de 0-10 mg cofeina/200 ml.

6. Ceaiurile de plante contin teina?

Nu, ceaiurile de plante nu provin din Camellia Sinensis, de obicei sunt amestecuri de ierburi, condimente si fructe.

7. Cate calorii sunt intr-o cana de ceai?

Ceaiul nu are calorii, va avea doar daca adaugam lapte sau zahar la preparare.

8. Sunt ceaiurile de evitat pe perioada sarcinii si a alaptarii?

Un studiu publicat de American Medical Association arata ca nu exista nici un risc in cazul unui consum moderat de teina. Pe site sunt specificate ingredientele pentru fiecare ceai, precum si nivelul de teina. Totusi, cel mai bine este sa intrebi medicul ce ceaiuri sunt cele mai potrivite pentru tine.

9. Este bun ceaiul pentru sistemul imunitar?

Conform unui studiu facut la Harvard Medical School, consumul regulat de ceai creste rezistenta organismului impotriva infectiilor

10. Cata teina contine o ceasca de ceai?

Este greu de spus cu siguranță! Există o mulțime de factori care pot schimba cantitatea de teină din ceașca ta, cum ar fi temperatura apei și timpul de infuzare. Dar pentru a oferi un sistem general de evaluare, am testat toate ceaiurile noastre si iata categoriile noastre de teină (puteți găsi ratingul de teină pentru fiecare ceai pe pagina de produs):

2 frunze albe:   0 mg de teină

1 frunza maro:  1-9 mp de teină

2 frunze maro:  20-39 mp de teină

3 frunze maro:  40+ mg de teină

*** o ceasca de cafea contine aproximativ 140 mg de cofeina

11. Cât timp rămâne ceaiul tău proaspăt și cum trebuie să îl păstrez?

Răspunsul este… depinde de ceai! Deoarece unele dintre amestecurile noastre au bucăți mari de fructe, ciocolată și alte lucruri grozave, acestea nu rămân mereu proaspete cât ceaiurile noastre tradiționale. Pentru a vă păstra ceaiurile proaspete, păstrați-le întotdeauna într-un loc rece, uscat, întunecat și păstrați-le bine sigilate.
Pentru a vă asigura că veți obține mereu cea mai bună ceașcă de ceai posibil, vă recomandăm să urmați aceste sugestii:
- ceaiuri și infuzii cu fructe și nuci: se consumă în termen de 6 luni de la data achiziționării
- ceaiuri traditionale(doar plante uscate): consumați în termen de 12 luni de la data achiziționării.

12. Ceaiul expira?

Nu, ceaiul nu expiră, doar isi pierde prospețimea în timp. Ca sa pastrati ceaiurile cat mai proaspete, cititi punctul 11.

13. Cum știu când temperatura apei este corectă?

În timp ce temperatura este ușor de determinat dacă aveți un termometru, cum puteți afla fără unul? Cel mai simplu truc este metoda de fierbere și așteptare de mai jos. Rețineți că acestea sunt doar orientări și nu o garanție.:

90° C - 95° C: După ce fierbătorul tau a fiert, lăsați să stea aproximativ 1-3 min cu capacul deschis

80° C - 85° C: După ce fierbătorul tau a fiert, lăsați să stea aproximativ 7-8 min cu capacul deschis
70° C - 75° C: După ce fierbătorul tau a fiert, lăsați să stea aproximativ 10 min cu capacul deschis

14. Cum prepar ceai rece (iced tea)?

Regula noastră generală este de a dubla cantitatea de ceai! Acest lucru înseamnă că dacă folosiți 1 lingurită pentru 200 ml ceai fierbinte, ar trebui să folosiți 2 lingurite pentru iced tea. Infuzati ceaiul în jumătate din cantitatea de apa fierbinte (100 ml) și turnați peste gheață! 

15. Cât timp se păstrează ceaiul în frigider?

Ceaiul trebuie consumat în decurs de 3 zile.

16. Pot prepara la rece un ceai sau o infuzie (cold brew)?

In principiu, aproape toate ceaiurile si infuziile noastre pot fi preparate la rece (cold brew). Deoarece trec printr-un proces suplimentar de reducere a bacteriilor și sunt preambalate într-un mediu steril, puteți săriți pasul cu apă caldă în mod normal necesar pentru a elimina bacteriile care apar în mod natural.
Pentru infuzii (ceaiuri din plante, rooibos, relaxante si fructe) va recomandam sa dublati cantitatea de ceai recomandata la o infuzie cu apa fierbinte (2-3 lingurite la 200 ml apa rece).
Lasati ceaiul la infuzat in frigider pentru minim 12 ore.

17. Aveti in oferta ceaiuri si infuzii bio?

Sigur că da! Avem multe ceaiuri organice pe care le puteti gasi in fiecare categorie de ceai sau in categoria ceaiurilor bio



 

Newsletter

Subscribe to the Paradis mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other.