Lapacho, Nr.57

3,50 lei

Nivel teina: 0

Un ceai fara teina si cu o doza scazuta de acid tanic, compus din scoarta interioara a copacului Lapacho, cunoscut si drept “copacul mov” sau “copacul vietii”. Spre deosebire de scoarta exterioara, cea interioara are un gust mult mai dulce si o consistenta omogena. Ceaiul de Lapacho prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, fiind bogat in vitamine si minerale esentiale, si totodata un antibiotic natural. Este folosit impotriva infectiilor, bronsitelor, astmei, durerilor de stomac si stimuleaza sistemul imunitar.  Aroma sa moale aminteste de vanilie si caramel. Pentru preparare se adauga 5 lingurite intr-un vas cu 1 litru de apa, se fierbe pentru 5 minute si apoi se lasa la infuzat 20 de minute. Ceaiul trebuie strecurat foarte bine, deoarece chiar si bucati mici de coaja pot face infuzia amara.

Ingrediente ceai lapacho
Nivel teina 0
Dozaj Ceai 5 lingurite / 1000 ml
Timp de infuzie 25 de minute
Temperatura de infuzie 100°C
Nota 
Ayako F
02-08-2014

pentru iubitori de ceai simplu

Buna ziua! pentru cei care doresc sa aiba o bautura simpla si rece in frigider tot timpul va recomand acest ceai Lapacho nr.57! Gustul este foarte discret de LEMN. Nu te plictisesti de acest gust.
Eu pregatesc de obicei 1.5L totodata.
mod de preparare - stilul mAyako
oala de 1.5L
Apa de la robinet 1.5 L
filtru ceai japonia x 2buc de la maya (foarte important sa folosesti acest filtru. material foarte rezistent si nu se deterioreaza in timpul prepararii)
lingulita - masura ceai de la maya
Ceai Lapacho - 8 lingurite de ceai

Se pune apa in oala si 2 filtre umplute cu lapacho
Se pune pe aragaz foc mare la inceput. Dupa ce se fierbe bine foc mic pentru 1 minut. cca 10 minute in total pe foc. Se pune capac sau farfurie pe oala si asteapta sa raceasca. Apoi la frigider. Mie imi place sa beau acest ceai in rece. mAyako

Scrieți-vă părerea !

Scrieți-vă părerea

Scrieți-vă părerea

Produse recomandate

Newsletter

Subscribe to the Paradis mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other.