Ai 0 produs(e) in cos
Nu ai produse in cos
Incontestabil, cea mai buna cafea cubaneza este “Turquino”!
Cu un caracter extrem de echilibrat si o aroma plina, putin iute, are un gust care persista mult dupa ce ai savurat-o. Pentru ca este cultivata in regiunile joase din estul si centrul Cubei la o altitudine de 400-800 m, Turquino are o aciditate mai scazuta decat restul cafelelor care provin din America Centrala. Intregul proces de cultivare este facut conform traditiei, incurajand cresterea arborelui pe cale naturala, fara vreun soi de fertilizatori artificiali. Bobul are o culoare unica, undeva intre maroniu mediu si inchis, iar buchetul si gustul acestei cafele amintesc de faimoasele trabucuri cubaneze. O cafea rara si originala, apreciata de adevaratii connoisseur si deseori mentionata alaturi de Blue Mountain din Jamaica si Kona din Hawaii.
Ingrediente | Cafea de origine, 100% Arabica |
Tarie (concentratie) | 2 |
Dozaj cafea | o lingurita de cafea macinata (6 - 8 g) pentru o ceasca de cafea (110 - 140 ml) |
Timp preparare | intre 4-6 minute |
Temperatura preparare | intre 90 C si 96 C |
Recomandari servire | Cafeaua se serveste in maxim 30 minute de la preparare. Laptele ofera o nota mai delicata aromei cafelei si, in prezenta laptelui, cofeina este absorbita mai incet. |
Detalii ambalare | Cafea proaspat rasnita, doar dupa preluarea comenzii. Punga triplu strat (hartie, aluminiu, polietilena), zipper (fermoar), sigilare termica. |