Ai 0 produs(e) in cos
Nu ai produse in cos
Aceasta cafea speciala, denumita si “cafeaua pisicii” provine din insula Java, Indonesia. “Kopi” este denumirea indoneziana pentru cafea, iar “Luwak” este denumirea locala pentru mamiferul zibeta asiatica (Asian Palm Civet), animal nocturn, care consideră drept delicatesa cele mai coapte, mai dulci si mai aromate fructe de cafea, pe care le înghite întregi si se hraneste din pulpa fructului de cafea. Boabele de cafea verde sunt apoi eliminate nedigerate. Fermentate intr-un mod natural cu ajutorul enzimelor acestui animal, boabele de cafea capata o culoare inchisa, specifica si mai multe elemente de aroma, altfel neaccesibile. Si astfel, aceste boabe, curatate meticulos si prajite ulterior, reusesc sa convinga din ce in ce mai multi entuziasti din toata lumea
Datorita continutului sarac in proteine, cafeaua Kopi Luwak este mult mai putin amara decat celelalte cafele. Este picanta, siropoasa, cu note lemnoase si de ciocolata neagra, si lasa un gust persistent usor acid.
Ingrediente | Cafea de origine, 100% Arabica |
Tarie (concentratie) | 3 |
Dozaj cafea | o lingurita de cafea macinata (6 - 8 g) pentru o ceasca de cafea (110 - 140 ml) |
Timp preparare | intre 4-6 minute |
Temperatura preparare | intre 90 C si 96 C |
Recomandari servire | Cafeaua se serveste in maxim 30 minute de la preparare. Laptele ofera o nota mai delicata aromei cafelei si, in prezenta laptelui, cofeina este absorbita mai incet. |
Detalii ambalare | Cafea proaspat rasnita, doar dupa preluarea comenzii. Punga triplu strat (hartie, aluminiu, polietilena), zipper (fermoar), sigilare termica. |
Este extrem de aromata, placuta la gust, deosebita...merita incercata.
O cafea deosebita, cu un gust persistent si “racoros” . Multumim pentru sugestia de preparare!
e o cafea aromata si delicata, eu zic ca e perfecta pt un cadou :) multumesc
geniala, Ayako multumim!